روش درمانی اسبوتا(یومی هو تراپی سابق)
اسبوتا واژهای است که از اختصارِ کلمات “اصلاح ساختاری بدن و توان افزایی” به دست آمده است. اما چرا این واژه برای روش درمانی ما انتخاب شده است؟
در سال 1990، کتابی با نام یومی هو تراپی یا ماساژ درمانی بدستم رسید که آن را دوست عزیزم رضا خیرخواه از ژاپن برایم فرستاده بود. ایشان در آن زمان دبیر بین الملل انستیتوی طب بین الملل پیشگیر ژاپن بودند که بنیادگزار آن آقای دکتر سایونجی ماسایوکی، پایه گذار روش درمانی یومی هو بودند. با مطالعهی کتاب فوق، به شدت علاقمند به این روش درمانی شدم، چرا که در آن، پس از توضیحاتی در مورد علل شایع ناهنجاریهای اسکلتی و پیامدهای آن، روشی را مطرح میکردند که بدون دارو و تزریق و جراحی میتوان بسیاری از مشکلات سیستم حرکتی (عصبی،اسکلتی، عضلاتی) را درمان کرد. از آنجا که مادرم به دلیل بیماری دیسکوپاتی و درگیری عصب سیاتیک ناگزیر شده بودند که تن به جراحی بدهند (که تجربه بسیاری ناموفقی بود و در نهایت پس از سه بار جراحی عملا فلج شده بودند و بعدها هم که کمی بهبود یافتند، تا پایان عمر ناتوان باقی ماندند)، برایم هم جالب بود و هم باورنکردنی، که بدون استفاده از روشهای مرسوم آن زمان، بتوان به روشی طبیعی و غیرتهاجمی این گونه بیماریها را درمان کرد. در نتیجه پس از مکاتبه با دکتر سایونجی، ایشان پیشنهاد دادند که کتاب او را به فارسی ترجمه کنیم و او هم در ازای این خدمت، مرا دعوت کنند برای رفتن به ژاپن و یادگیری این روش.
در سال 1992، همهی شرایط آماده بود. پس از دریافت ویزا به ژاپن رفتم و به سرعت جذب این روش کارآ و بسیار موثر شدم. در آنجا یومی هو را بخوبی فراگرفتم و به دلیل آشنایی با زبانهای انگلیسی و اسپرانتو و کسب مهارتهای لازم، ایشان پیشنهاد دادند تا نمایندهی بینالمللی انستیتوی طب بینالملل و پیشگیر ژاپن شده و برای معرفی، آموزش و درمان به کشورهای متقاضی سفر کنم. پس از سفر به حدود 40 کشور جهان در پنج قاره و معرفی و آموزش یومی هو و درمان بیماران بسیار و گوناگون با این روش، تصمیم گرفتم که در ایران بمانم و به مردم میهنم بیشتر خدمت کنم.
اما به مرور زمان و پس از کسب تجارب بیشتر به این نتیجه رسیدم که این روش باید هر چه بیشتر علمی و تکمیل شود. در نتیجه با تکیه به آموزهها و یافتههای پزشکی نوین، راهکارهای نوینی برای درمان انواع بیماریها به ویژه سیستم حرکتی یافتم که به تکنیکهای قبلی اضافه شد و پارهای از تکنیکهای قبلی یومی هو را که عملا پر ریسک یا کم اثر بودند حذف کردم. به این ترتیب روشی که ابداع کردم بسیار متفاوت از روش کلاسیک یومی هو بود و بنا به اصرار پارهای از دوستان، ترجیح دادم که این روش را به نام اسبوتا تغییر دهم.
بر اساس نظریهی بنیادی یومیهو، وضعیت لگن خاصره نقش مهمی در چگونگی ساختمان اسکلتی بدن (وضعیت پوسچرال)، به ویژه ستون فقرات داشته که در درازمدت و آهسته آهسته دستگاه اسکلتی، دستگاه عصبی، سیستم عروقی و لنفاوی (سیستم ایمنی بدن) و حتی اندام های داخلی و سیستم اندوکرین(هورمونی) را متاثر می کند. بعدها، نتیجهی تحقیقات گستردهی متخصصین مربوطه در زمینه چگونگی تغییر وضعیت پوسچرال بدن و پیامدهای آن تا حدود بسیار زیادی موید همین نظر بود.
بر اساس این نظریه، وضعیت لگن خاصره تاثیر چشمگیری در تغییرات دستگاه پوسچرال داشته که شایعترین نشانههای آن تغییر در طول اندام تحتانی، (انحراف و جابجایی یک سمت لگن به سمت بالا و در نتیجه به هم خوردن توازن بدن و جابجایی مرکز ثقل بدن)، انحراف جانبی ستون فقرات یا اسکلیوز( C و S فرم)، عدم توازن خط شانهای، تغییرات در اندازه و تون عضلات اسکلتی، اختلال در گردش خون بدن( سرخرگی و سیاهرگی)، کاهش قدرت سیستم ایمنی، بروز دردهای عضلانی به دلیل انقباضات و اسپاسمها، درگیری ریشههای عصب به ویژه در ناحیهی گردنی و کمری به دلیل بیرون زدگی دیسکها و تغییرات در فواصل بین مهرهای (به ویژه سوراخهای بین مهرهای)، اختلالات کارکردی در اندامهای داخلی و دستگاه هورمونی (اندوکرین) و بالاخره آثار روانی ناشی از اختلالات جسمی و بالعکس می باشد.
برای اطلاع بیشتر از این نظریه، پیامدها و روشهای درمانی آن، به کتاب “ماساژ درمانی، بر اساس کتاب یومی هو تراپی” با ترجمه و تالیف اینجانب (غلامرضا آذرهوشنگ) مراجعه فرمائید.
این کتاب را می توانید از فروشگاه همین سایت (مجتمع تندرستی و آبدرمانی رویای زندگی) تهیه فرمائید.
به این ترتیب، در درازمدت شاهد بروز بیماریهای گوناگونی خواهیم شد که بیشتر ناشی از پیامدهای جابجایی لگن خاصره میباشد.
ما بر آن شدیم با بهره گیری از روشهای درمانی کلنگر و بدون استفاده از داروهای شیمیایی یا روشهای تهاجمی، از جمله جراحیهای معمول در مشکلات دیسکوپاتی، انحرافات دستگاه اسکلتی – عضلانی بدن، آرتروزها و غیره، بر رفع این مشکلات و اختلالات ساختاری و غیر ساختاری غلبه کنیم. در این مسیر نه فقطه از دستاوردهای چند هزارسالهی بشر به ویژه در مشرق زمین، بلکه از یافته ها و راهکارهای پزشکی نوین نیز بهره گرفته ایم.
مجموعه ی تکنیکهای کاربردی یومی هو تراپی به اضافه تکنیکهای جدید اضافه شده بر آن و فاصله گرفتن زیاد از روش درمانی یومی هو تراپی، ما را بر آن داشت که روش نوین خود را با نام اسبوتا ابتدا به جامعه ایرانی و در آینده به جامعه جهانی معرفی کنیم. این که تا چه حد در این راه موفق باشیم، آینده آن را نشان خواهد داد. اما یک چیز روشن است، دستاوردهای حیرت انگیز این روش (اسبوتا- اصلاح ساختاری بدن و توان افزایی) به ویژه در رفع مشکلات اسکلتی عضلانی یا سیستم حرکتی بدن و بیماریهای نوروپاتیک روز بروز با استقبال بیشتر مراجعه کنندگان همراه بوده و قطعا در آینده نیز مرزهای تازهای را در خواهد نوردید.